Hutlöst!!

När ja kom hem idag hittade ja en mindre trevlig räkning i brevlådan =(

Eftersom vi bor på landet har man tydligen nåt som heter samfällighet och måste betala en kostnad för att få åka på vägen härute...
Min mor & far har bott här ca 25 år, årsräknigen har aldrig överstigit 1200 kr på alla dessa år...
Förra året vi en räkning på nånstans mellan 2500-3000 kr med ursäkten att "asfalten ska rivas upp och vi ska lägga ny" så det var alltså bara en engångsföretelse att räkningen skulle vara så dyr!

Döm av min förvåning när det idag ligger en räkning på 2800 kr :S
Hur fan kan det komma sig att avgiften på den här j*vla vägen kan öka över 100% på 2 år...
Inte nog med att det är fan så dyrt...Skiten ska betalas 25 juni...som om man inte har nog med att spara pengar till semestern då och barnen ska ha nya sommarkläder.

Ska ta reda påom dom verkligen kan tvinga folk att betala så mycket...Menar avgiften har ju aldrig varit så hög förut och den har varit i lika dåligt skick då som den är nu...Kan ju inte direkt skryta med att ja tycker resultatet med den nya asfalten blev bra!
Nää byt ut styrelsen som sköter denna väg kanske vi slipper bli rånade 25 juni varje år!!!!

Ledig imorrn =) Gööööttt i bööött =)
Blir en lugn dag hemma me barnen..Har lovat Mackan att vi ska spela fotboll=) Han ska börja på fotbollskola på onsdag..Han är jättestolt över sina nya fotbollskor & benskydd =)
Även Emla har börjat träna fotboll..=) Hon har än så länge bara benskydd,ska köpa skor till henne imorrn!

19 maj ska ja göra nåt ja aldrig trodde ja skulle göra...springa vårruset i Ö-bro =) eller ja springa kanske var att ta i..Ska iaf på nåt sätt ta mig runt dom där 5 km...

Nu blir det natten =)

Alla

ursäkter är bra utom dom dåliga!

Finns det några bra ursäkter!?
Varför inte bara vara ärlig och säga som det är istället för att hitta på ursäkter för att slippa göra nåt man inte har lust med!

Varför ska det vara så svårt att säga ett klart och rakt, jag har inte lust eller jag vill inte!

Ju mer man funderar på det så märker man faktiskt vad många det är som har en massa olika ursäkter och om man sen sätter sig och funderar så kan man i ganska snabbt många fall komma fram till att det var en billig ursäkt för att slippa göra nåt man inte ville eller hade lust med.

En annan fundering jag oxå har är varför är det så svårt att ställa upp på varann!?
Är folk så självkära som det verkar eller är det bara ja som inbillar mig?

Är det så idag att man hellre tar emot hjälp och vill att folk ska ställa upp för en än man själv engagerar sig i att hjälpa andra pga att man är för egenkär?
Vad prioriterar man i livet? Sig själv eller sina nära runt omkringen?

Jag är en väldigt bestämd person som oftas får min vilja igenom oavsett vad som händer & sker..
Men å andra sidan är jag oxå sån att ja släpper allt och ställer upp när nånting händer och nån i min närhet behöver hjälp!
Beroende på vad sdom hänt kan det ibland vara så att jag lägger mitt eget liv åt sidan och avstår träning, socialt umgänge, inplanerade saker mmmm för att kunna hjälpa den utsatta..

Bland det viktigaste för mig är mina föräldrar. Självklart har ja som alla andra barn haft fullt krig och bråk med mina päron men vilka barn har inte det... Trots detta skulle jag aldrig komma på tanken att inte finnas där för dom när nånting händer...För mig är det en självklarhet att mitt eget liv och min sysselsättning får ta paus ett tag och jag engagerar mig i deras liv...Det är ju trots allt päronen som gjort mig till den människan jag är idag!
Och hade det inte varit för dom så hade ja ju inte äns funnits...

För mig borde detta vara en självklar sak för alla barn men vet att så är det absolut inte...Finns dom som verkligen inte bryr sig alls, som inte äns kan tänka tanken att stanna hemma 1 dag från jobbet för att bara finnas där oavsett om det gäller sina föräldrar, syskon far-och morföräldrar mm...Och detta är för mig skrämmande!
Dock så finns det dom som alltid tar förgivet att folk ska ställa upp för dom även om dom inte ställer upp för andra..Sen finns det även dom som man ställer upp för till 150% men ändå inte är nöjda eller tacksamma utan som bara tycker synd om sig själva...

Om man sätter sig ner och funderar så kan man lätt komma fram till slutsatsen att världen består av hur många olika personligheter som helst...
En sak som är en sjävklarhet för 1 person kan vara helt oväsentlig för en annan person.
Man prioriterar så olika från person till person och sjävklart kan ju inte alla i hela världen prioritera lika eller tycka lika för då skulle världen säkert vara mycket mer konstig än den är idag men ändock så borde varje barn värdesätta sina föräldrar bättre precis som dom flesta föräldrarna värdesätter sina barn mest i livet!
Dock finns det ju även rötägg till föräldrar...Typ såna som väljer alkohol & droger före barnen...Såna tycker ju ja dock inte äns ska få skaffa barn förens dom har visat att dom kan ge sig med sitt missbruk och verkligen kan sköta sina barn själva.
Vissa av dessa människor har med största sannolikhet kommit in på fel spår någongång i sin ungdom och självklart är alla människor värda en andra chans men då ska man oxå visa att man vill komma ur sina problem och leva ett så normalt liv det bara går först då kan ja tycka att det är ok att skaffa barn.
Det är nog ingen barnlek att ta sig ur ett missbruk och tyvärr läser man ju i tidinigarna allt för ofta att människor inte får rätt hjälp och det är tragiskt...Tyvärr är det ju dock så att alldeles för många barn får lida pga föräldrarnas missbruk och som liten har man ju inte direkt någon valmöjlighet utan får finna sig i att ha problemföräldrar.

För att summera lite så vill jag helt enkelt komma fram till att jag önskar att alla barn och föräldrar värdesätter varandra mest eller vad man säger...Barnen ska vara det viktigaste för föräldrarna och föräldrarna ska vara det viktigaste för barnen!

Hej Svejs!

Aldrig får man

sluta att förvånas över hur folk beter sig!

Är det något ja ogillar skarpt är det egotrippade och otacksamma människor... Tyvärr är ju världen full av såna människor och det är väl rätt självklart att den sista idoten är inte född än!!
Ogillar även falska människor och det är samma sak där, världen svämmar över av folk som snackar massa dynga bakom ryggen och sen när dom möter personen dom pratar illa om så flinar dom upp sig och säger med sockersöt ton" neee meennn Heeeejjjj Gumman, hur är det" UUUUU säger ja bara,får gåshud...de ryser i hela mig bara ja tänker tanken på såna människor...

Säga gärna till folk att "ja tycker h*n är dum i huvet" och stri gärna massa skit om folk så länge du som gör detta törs säga detta öga mot öga till den person du pratar om....Törs man inte det kan man ligga gärna hålla sin stora käft enligt mig!!!

Sen har vi även den sortens människor som det alltid är synd om....Spelar ingen roll vad saken gäller, det är alltid mest synd om dom... Dom kan lida av en förkylning medans nån annan har magsjukan de är iaf mest synd om dom för dom har mer snor i näsan än den magsjuka personen har spy i sin hink...Förkylningen varar i 1 vecka medans magsjukan försvinner efter 2-3 dar!

Åter till dom otacksamma och egotrippade människorna.... Dom kan man ställa upp för 24/7 men det räcker inte iaf..Dom är aldrig nöjda, dom snackar mest skit för att få uppmärksamhet, att folk ska tycka synd om dom, svårt att vara ärliga,dom "vänder kappan efter vinden"...
När det gäller skitsnack så pratar dom skit om precis alla, sina vänner, sina släktingar,sina bekanta...You name it!
Ordet ärlig kan dom inte stava till...Dom ljuger nog inte så mycket men ja vet inte vad som är värst...Ljuga lr snacka massa skit...
Det jobbiga är att en dag när dom minst anar det kommer saker och ting ikapp dom och då kanske varken vännerna, släktingarna eller dom bekanta finns kvar och ställer upp och stöttar längre.

Min den dagen har kommit...Ja ställer inte upp & stöttar något mer!

GO NATT

RSS 2.0